Farmor är lättad efter beskedet att barnbarnet hittats . Foto: Andreas Öberg.

Farmor: ”Jag tackar gud att de lever”

Uppdaterad
Publicerad

Eivor Berggren från Storuman är farmor till en av 22-åringarna från Sundsvall.

– Så underbart, jag sitter här och tackar Gud att mitt barnbarn lever och har hittats. Det säger Eivor Berggren från Storuman.

Hon har talat med sin svärdotter, mamman till en av de försvunna, som har förmedlat nyheten om att de båda killarna har hittats levande.

Dramat på Sytertoppen

Hon berättar att hennes barnbarn och hans bästa kompis jobbat på en restaurang hela sommaren och att de nu skulle ha en välförtjänt fjällsemester.

– De är vana att gå i fjällen och jag har fått uppgiften om att de hade ett tält med sig och förmodligen blev det räddningen, säger Eivor Berggren.

Stor oro

Det har varit en orolig natt för alla anhöriga och de unga männens föräldrar åkte upp sent igår kväll till Hemavan.

Själv har Eivor Berggren suttit på bron utanför sin stuga och varit orolig.

– Det har känts som jag varit närmare grabbarna när jag suttit på bron. Nu känns det underbart skönt. Jag såg bara framför mig att de kunde ha frusit ihjäl, säger en mycket lättad farmor Eivor Berggren från Storuman.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dramat på Sytertoppen

Mer i ämnet