Foto: TT.

Umeå trea i Europa

Uppdaterad
Publicerad

Den europeiska tävlingen Cykelkampen är avgjord. Umeås lag vann i Sverige och rankas nu som Europas tredje ”bästa cykelstad”.

Tillsammans cyklade umeborna till sig en förstaplats i Sverige, en femteplats i Europa och en tredjeplats i kategorin ”bästa cykelstad”.

– Det är fantastiskt att så många har cyklat och kämpat för att nå de här fina resultaten. Det är kul att vi har klättrat placeringsmässigt från förra året och nästan ännu roligare att vi åter igen bli bästa stad i Sverige, säger Ida Lundström, trafikplanerare på Umeå kommun.

Under maj månad har cyklister från 39 olika städer i Europa registrerat sina cykelsträckor och tävlat mot varandra. De 1119 deltagarna som tävlade för Umeå cyklade totalt cirka 96 332 kilometer, 20 000 kilometer längre än förra året då Umeå slutade på sjätte plats.

Bästa cykelstad 2015 gick till polska Gdansk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.