83-åringen knivdödade sin fru

Uppdaterad
Publicerad

Idag börjar rättegången mot den 83-årige man från Sundsvall som greps misstänkt för knivmordet på sin dementa hustru.

Det var på morgonen den 1 april som mordet rapporterades i nyheterna:

– I natt vid 01 och 30 tiden fick polisen larm om en kvinna som låg död i en fastighet i Sidsjöområdet i Sundsvall, berättade Börje Öhman, kommunikationschef polisen.

Mord i Sidsjön

När ambulans och polis kom till platsen låg mannen svårt skadad och blödande innanför ytterdörren, kvinnan hittades död i sin säng.

Paret bodde i ett stillsamt bostadsområde i Sundsvall och hade ingen historia av våld eller alkohol bakom sig. I förundersökningen beskrivs de som ett alldagligt och skötsamt par. I ljuset av det framstår mordet som en gåta, men det fanns en bakomliggande historia. Den 83 årige mannen hade i flera år skött och varit ett stöd åt sin allt mer dementa hustru.

I polisförhören säger han att han inte orkade längre och enda utvägen han såg var att ta sin hustrus och sitt eget liv. 

Han vårdades på sjukhus för sina skador och har suttit häktad sedan dess. Han har under tiden också genomgått en rättspyskiatrisk undersökning. Mannen har erkänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Sidsjön

Mer i ämnet