Tidigare Sundsvallsbo brutalt mördad

Uppdaterad
Publicerad

En 32-årig man, ursprungligen från Sundsvall, har hittats mördad i Stockholm. Gärningsmannen anmälde sig själv till polisen.

Det förekommer många uppgifter i media om mordet på Lidingö i söndags men polisen vill vare sig bekräfta eller dementera de rykten som förekommit.

– Vi har ännu inte hållit några formella förhör med den 23-åring som sitter anhållen. Han tog självmant kontakt med polisen i söndags och lämnade en berättelse om vad som hänt. Han anhölls men vi har inte genomfört några regelrätta förhör förutom att han delgetts misstanke om mord, säger Kjell Lindgren, talesperson vid polisen i Stockholm till SVT Västernorrland.

sundsvallsbo ritualmördad

Misstänkt anhållen

Han bekräftar att mordet ska ha skett med någon form av tillhygge. Enligt Expressen ska det ha rört sig om en morakniv, en uppgift som polisen inte vill kommentera. Enligt samma källa ska den misstänkte 23-åringen tidigare varit dömd för misshandel, rån, skadegörelse och brott mot knivlagen. Han ska också ha varit inlagd för psykiatrisk slutenvård.

32-åringen som tidigare varit bosatt i Sundsvall hittades i sin lägenhet vid 14-tiden i söndags. Han hade inte svarat på telefon och när en orolig kamrat gick in i lägenheten hittades han död.

Anmäler sig själv

Sex timmar senare tar gärningsmannen kontakt med polisen och berättar att det var han som var mördaren.

– Offret har obducerats under tisdagen och resultatet kommer att jämföras med den tekniska undersökningen av brottsplatsen. Vi räknar med att 23-åringen ska begäras häktad under onsdagen, säger Kjell Lindgren.

32-åringen flyttade från Sundsvall som 16-åring men har fortfarande anknytning till orten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

sundsvallsbo ritualmördad

Mer i ämnet