Arkivbild. Foto: SVT

Rättegång mot 40-åring efter Salamord

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången mot den man från Gävle som misstänks för det brutala mordet på en Salabo har inletts. Mannen nekar till brott.

Under fredagen inleddes rättegången om det så kallade Salamordet. En 40-årig man från Gävle misstänks ha mördat en Salabo natten mot nyårsafton förra året.

– Jag betraktar det här som ett avrättningsliknande mord, sa kammaråklagare Carl-Johan Norström till SVT Nyheter Västmanland i samband med att åtal väcktes.

Salamordet

40-åringen kände mordoffret sedan tidigare och under mordnatten ska de ha varit berusade och ha bråkat om pengar. 40-åringen anklagade också den andre mannen för att vara intresserad av hans sambo.

Använde bultsax

Bråket eskalerade och det slutade med att 40-åringen ska ha misshandlat offret med sparkar och slag. Han ska också ha använt en bultsax för att skada offret innan han slutligen skar halsen av honom.

– Efter mordet kommer gärningsmannen in till kvinnan i sovrummet och säger ”nu är det klart”. Sedan lämnar han kniven på sängkanten och går ut ur lägenheten, sa Carl-Johan Norström.

Mannen har suttit häktad sedan i januari i år. Han nekar till mord.

Rättegången väntas avslutas måndag, den åttonde juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Salamordet

Mer i ämnet