Senast nästa vecka kommer ett beslut från Naturvårdsverket hur många vargar som får jagas. Foto: SVT

Sista rycket för överklagan

Uppdaterad
Publicerad

En handfull överklagande har inkommit

Idag är sista dagen för att överklaga länsstyrelsens beslut, om att sex vargar får skjutas i Västmanland under den stundande jaktsäsongen som drar i gång den andra januari 2016.

Den som vill överklaga har fram till tolv i natt på sig, hittills har fem överklaganden inkommit. Skrivelserna är både positivt och negativt inställda till licensjakten och några ställer sig även frågande till länsstyrelsens grunder för att tillåta jakt på varg.

Vargjakt i Västmanland

Länsstyrelsen skickar alla överklagande vidare till Naturvårdsverket som går igenom materialet och fattar sedan ett beslut i frågan.

– Naturvårdsverket är sista instans så det går inte att överklaga utan då får vi rätta oss efter det, för Naturvårdsverkets dom gäller, berättar Tobias Hjortstråle viltvårdshandläggare på Länsstyrelsen Västmanland.

Naturvårdsverkets beslut kan komma redan i slutet på denna vecka men senast den 23 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vargjakt i Västmanland

Mer i ämnet