Den döde i Köpingsdramat identifierad – var efterlyst

Uppdaterad
Publicerad

Nu är identiteten fastställd på den man som hittades död vid gårdsbranden utanför Köping. Det är samma man som var på rymmen från sin permission i fredags.

Den rättsmedicinska undersökningen är klar och nu vet polisen vem den döde mannen är som hittades på den gård utanför Köping som brann för en vecka sedan.

Det är en 52-årig man och enligt polisen är det samma man som avvek från en obevakad permission från anstalten i Skogome. Mannen är dömd för våldsbrott. Det mesta tyder också på att det är samma man som agerade hotfullt och sköt mot polisen vid branden.

Dödsdramat utanför Köping

Polisen inväntar besked från rättsläkaren angående dödsorsaken.

Två döda hittades i huset och sedan tidigare har en 55-årig kvinna identifierats. Mannen är kvinnans ex-make och delägare i huset som var till salu vid tillfället. Det finns sedan tidigare en konflikt mellan kvinnan och mannen gällande husförsäljningen.

Både mannen och kvinnan är kända av polisen sedan tidigare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsdramat utanför Köping

Mer i ämnet