Ett kollage av protester på Twitter mot Julien Blanc Foto: Twitter

Kurser i våldsam raggning till Sverige

Publicerad

Julien Blanc blev utslängd ur Australien och portad i Storbritannien eftersom hans raggningskurser uppmanar till våld och kränkningar. Nu kommer han till Sverige.

Det självutnämnda dejtingproffset Julien Blanc landar i Sverige strax innan jul för att hålla sina motarbetade dejtningkurser. Enligt Dagens Nyheter är fyra kurser inbokade, tre i Stockholm och en i Göteborg.

Efter att de våldsamma raggningsmetoderna där han tar stryptag på tjejer och drar dem mot sitt skrev blev kända har en proteststorm skapats på nätet. En Twitterkampanj och flera Facebooksidor och namninsamlingar har stoppat Blancs kurser i andra länder.

Över 150.000 personer skrev på namnlistan som stoppade Blanc att komma in i Storbritannien.

Protester även här

I dag skapades en svensk namninsamling på nätet för att ”stoppa Blancs dejtingkurser eftersom han glorifierar sexuellt våld”. Under dagen har över 5.000 personer skrivit under.

Lina Karlsson som startat namninsamlingen skriver på sidan att Blanc måste stoppas eftersom hon anser att ”dessa seminarium är ett hot mot alla svenska kvinnor då han propagerar en våldtäktskultur som måste stoppas.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.