Löfven: Åkesson får vänta

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Löfven vill inte debattera med Jimmy Åkesson.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vill ha en duelll med S-ledaren Stefan Löfven. Det sa han i dag när han talade på Sverigedemokraternas landsdagar.

– Vi kommer att besöka dina starkaste fästen, vi tänker besöka arbetsplatserna där dina väljare jobbar. Vi tänker visa att du och ditt parti svikit de idéer som en gång byggde folkhemmet, sa Åkesson, som också ägnade mycket kraft åt att kritisera det som Åkesson menar är Löfvens rödgröna regeringsalternativ.

SD-landsdagar

– Om du vågar så möts vi i en duell om detta, du får gärna välja tid och plats. Du ska helt enkelt inte komma undan, sa SD-ledaren.

Men Stefan Löfven tänker inte duellera med Åkesson.

– Stefan sitter inte i riksdagen så där kan det inte bli några dueller. Han får vänta till tv-debatterna inför valet, säger Stefan Löfvens pressekreterare Erik Nises. 

– Annars duellerar Stefan bara med statsminsistern. De aspirerar ju på samma jobb.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SD-landsdagar

Mer i ämnet