SVT:s reporter Christopher Gimling Shaftoe blev botad från sin ormskräck Foto: SVT

SVT:s reporter blev botad från sin ormskräck

Publicerad

SVT-reportern Christopher Gimling Shaftoe har haft fobi för ormar. Men efter ett möte med en expert på rädslor kunde han bli av med sin rädsla på bara några timmar.

Den här veckan har Lilla Aktuellt pratat mycket om rädslor. Och redaktionsmedlemmen Crille, eller Christopher Gimling Shaftoe som han heter, har alltid varit väldigt rädd för ormar. En fobi han delar med många andra.

Men i programmet får han möta Tytte Hellman, expert på att hjälpa folk bli av med sina rädslor. Hon hjälpte Crille att bli av med sin rädsla på bara tre timmar.

– Det är helt otroligt, men det funkade faktiskt, berättar Crille. Nu är jag inte rädd längre.

För att bli botad fick Crille först höra på fakta om ormar. Sedan fick han se och ta på både bilder med ormar men även på leksaksormar. Han fick ”övertala” sin hjärna att inte vara rädd.

Hela mötet med ormen tog tre timmar och under den tiden så hann Crille ”möta sin rädsla”, något Tytte Hellman menar är viktigt för att bli av med sin fobi:

– Man behöver inte om man inte vill, man kan ha en rädsla, det är en del av livet. Men om man låter bli att göra saker för att man är rädd, då tycker jag man ska ta tag i sin rädsla, menar Tytte Hellman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.