En arbetsmarknad för alla?

Uppdaterad
Publicerad

Vi har en fungerande arbetsmarknad och det finns en god vilja att klara detta. Det säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) i en kommentar till SNS Konjunkturråds förslag om hur fler ska kunna få jobb.

Unga lågutbildade, flykting- och anhöriginvandrade och äldre arbetslösa har svårt att hitta ett arbete. I 2017 års rapport från SNS Konjunkturråd presenteras en rad konkreta förslag för hur dessa grupper ska kunna inkluderas på arbetsmarknaden.

Medverkande: Oskar Nordström Skans, professor i nationalekonomi, Stefan Eriksson, docent och lektor vid Uppsala universitet och Lena Hensvik, forskare vid Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering (UFAU). Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson (S) kommenterar. Arrangör: SNS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.