”Klart det har betydelse att jag är göteborgare”

Uppdaterad
Publicerad

Infrastrukturminister Anna Johansson (S) frågades på torsdagen ut av SVT Forums Per Malm. Hon kommenterade bland annat det hon uppfattar som ett Stockholmsperspektiv i politik, Myndighetsverige och i media.

Anna Johansson utsågs nyligen av statsminister Stefan Löfven till infrastrukturminister i den nya rödgröna regeringen.

Hon är en känd kommunpolitisk profil i Göteborg och snart kanske hon är lika känd i hela riket. Kanske blir hon till och med lika känd som sin far, nyligen bortgånge Göran Johansson.

Nya ministrar

Per Malm frågade om Anna Johansson tror att det faktum att hon kommer från Göteborg kommer ha betydelse för hennes nya arbete.

– Klart det har betydelse att jag är göteborgare, sade hon.

”Skadligt”

Anna Johansson sade också att det Stockholmsperspektiv som hon uppfattar finns inom politiken, myndigheter och även i media är problematiskt:

– Bilden att det finns ett Stockholmshat skulle jag vilja revidera, jag tycker jättemycket om Stockholm. Men det finns inte tillräcklig förståelse för att problem och tillgångar kan se olika ut i olika delar av landet. Har man inte de perspektiven finns det risk att man fattar beslut som är skadliga för till exempel exportindustrin, sade Anna Johansson (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya ministrar

Mer i ämnet