Ägare till hämndporr-sajt arresterad

Publicerad

En 27-årig man i USA har gripits misstänkt för att varit med och drivit en sajt som specialiserat sig på så kallad hämndporr, där intima bilder på människor läggs ut mot deras vilja, rapporterar BBC.

I USA har begreppet ”revenge porn”, hämndporr, blivit ett begrepp. Att man hämnas på sitt ex genom att publicera nakenbilder på internet. Flera liknande sajter har tidigare stängts ner.

Bilder som även knyts till den uthängda personens sociala medier-konton – till exempel Facebook och Twitter – vilket kan leda till att personen i fråga får utstå både näthat och sexuella trakasserier från okända.

Åklagare anklagar också den gripne mannen för utpressning, då han även ska ha drivit en sajt som mot en avgift sett till att bilder från hämndporr-sajten i fråga plockats bort för en avgift på drygt 2000 kronor, enligt BBC.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.