En flicka tänder ett ljus för de 31 döda och 300 skadade efter terrorns framfart. Foto: TT

De drabbades av terrorns obarmhärtiga våld

Uppdaterad
Publicerad

Från Storbritannien, Colombia, Frankrike, Ecuador, USA – och Sverige. Terroristernas bomber tog mer än 30 liv och skadade 300 personer, och 40 nationaliteter finns representerade bland de döda och skadade. Det sa Belgiens utrikesminister Didier Reynders till landets public service-kanal RTBF på onsdagen.

Det första dödsoffret som namngavs var en 36-årig tvåbarnsmamma från Peru som skulle resa till New York från Zaventem-flygplatsen med sin man och sina två små tvillingdöttrar på morgonen den 22 mars. När hennes döttrar sprang iväg för att leka gick maken efter dem. I samma stund detonerade terroristernas bomber och den 36-åriga kvinnan blev ett av deras tio offer på flygplatsen.

Bland övriga identifierade dödsoffer finns en 20-årig juridikstudent, en 45-årig statstjänsteman och en marockansk kvinna.

Terrorn i Bryssel

Bland de 300 skadade finns tre svenskar, varav en kvinna är allvarligt skadad. Ytterligare tre svenskar har inte kunnat lokaliseras av anhöriga.

Treåring kämpar för sitt liv

Det finns också tio fransmän bland de skadade, och fyra britter. 40 nationaliteter finns representerade bland de döda och skadade – däribland britter, colombianer, ecuadorianer, fransmän, tyskar, ungrare, portugiser, rumäner, spanjorer, amerikaner och svenskar.

En av de mer allvarligt skadade är enligt belgiska Het Laatste Nieuws ett tre år gammalt barn som kämpar för sitt liv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorn i Bryssel

Mer i ämnet