FN-veto mot syrisk vapenvila

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland och Kina använde sina veton mot en resolution om vapenvila i syriska Aleppo, när FN:s säkerhetsråd röstade om förslaget, uppger AFP.

Under måndagen avslog FN:s säkerhetsråd en resolution som skulle innebära en veckolång vapenvila i den belägrade staden Aleppo i Syrien. De permanenta rådsmedlemmarna Ryssland och Kina la in sina veton mot förslaget.

Ryssland motiverade sitt veto med att vapenvila främst skulle köpa tid för rebellerna i staden att omgruppera sig, och att man först ville få tid att hålla nya samtal med USA. Ryssland stöder den syriska al-Assad-regimen i den pågående konflikten i Syrein.

Enligt AP är detta sjätte gången Ryssland lägger in sitt veto mot en resolution gällande Syrien sedan krigets utbrott 2011. Det var Kinas femte veto i samma frågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Syrienkriget

Mer i ämnet