Odaterad bild på den misstänkte gärningsmannen till skjutningarna i Dallas, Micah Johnson, till vänster. Foto: TT

Grannen om misstänkta polismördaren: ”Sett oroande saker i hans trädgård”

Uppdaterad
Publicerad

Den misstänkte gärningsmannen bakom polismorden, Micah Johnson, bodde i en förort utanför Dallas, där är grannarna nu förbluffade och oroliga.

– Jag trodde inte det var sant. Min kropp känns helt lam. Du vet aldrig vem någon är på djupet, säger en av grannarna till Aftonbladet.  

– Jag hoppas att det inte leder till krig, jag hoppas att människor lugnar ner sig, säger en annan granne. 

Polismorden i Dallas

Har hittat bombmaterial

Johnson levde med sin mamma och syster i ett stort hus utanför Dallas. Polisen var under fredagen där och hämtade bevismaterial. Bland annat meddelade polisen att de hittade material som kan användas till bombtillverkning samt skottsäkra västar, vapen och ammunition.

Den norska tidningen VG har pratat med ännu en granne som poängterar att det var något konstigt med Johnson.

– Jag har sett saker i hans trädgård som gjorde mig orolig. Jag visste att det var något konstigt med honom. Vi pratade med varandra en gång, då blev jag säker på det, säger grannen till VG.

– Trädgården var hans militärzon. Han gjorde mycket där som tydde på att han antingen skulle ta värvning eller hade militär bakgrund, därför höll jag ett öga på honom.

Inga terrorkopplingar

25-årige Micah Johnson är sedan tidigare ostraffad och ska ha tjänstgjort i Afghanistan, uppger flera amerikanska medier.

Det amerikanska säkerhetsdepartementet slår fast att Johnson inte verkar ha några kopplingar till terroristgrupper.

Däremot följde han ett flertal organisationer på Facebook som pekats ut som hatgrupper – däribland the New Black Panther party och Nation of Islam som båda står för starka anti-vita och antisemitiska åsikter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polismorden i Dallas

Mer i ämnet