Halil Peltek i sin kiosk Foto: Niclas Berglund SVT

Halil: Trodde det var en jordbävning

Uppdaterad
Publicerad

En stark explosion och folk sprang. Så beskriver kioskägaren Halil Peltek det som hände i Istanbul i dag. Han blev ögonvittne till bombdådet och berättar för SVT Nyheter om den mardrömslika situationen.

– Jag blev rädd – jag trodde det var en jordbävning, och jag skakade, säger Halil som haft sin kiosk vid torget i Istanbuls turistområde i över 30 år.

SVT Nyheter korrespondent Stefan Åsberg är just nu på plats i Istanbul, och träffar Halil strax efter dagens bombdåd. Kioskägaren säger att han aldrig varit med om något liknande.

Terrordådet i Istanbul

– Jag förstod att det var ett självmordsattentat. Det är inte bra för oss, säger han och fortsätter:

– Terror finns överallt, vi såg vad som hände i Frankirike i fjol. Men det här är inte en sida vi vill visa upp av vårt land.

Attentatet i Istanbuls centrum har hittills krävt 10 människorliv, och omkring 15 personer har skadats. Blland offren finns flera utländska turister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Istanbul

Mer i ämnet