Den man som pekats ut som särskilt misstänkt, iklädd en gul t-shirt, filmades först med en väska på ryggsäck och fångades lite senare på film utan ryggsäcken. På en film som sprids på nätet kan man se hur en man i gul tröja sätter sig ner och lämnar sin stora ryggsäck på gatan. Foto: TT

Här är mannen som misstänks för bomben i Bangkok

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bekräftar att ”mannen i den gula t-shirten med ryggsäcken” är den misstänkte Bangkok-bombaren, uppger nyhetsbyrån AP.

Den senaste siffran över döda och skadade i gårdagens bombdåd i centrala Bangkok är 22 omkomna och 123 skadade. Fem av de döda var från Thailand, sju var från andra länder i Asien och åtta var utlänningar som man fortfarande inte identifierat ännu.

– Det är mycket klarare vilka gärningsmännen är, men jag kan inte säga mer än så just nu. Vi utesluter inte att det var en terrorattack, säger försvarsminister Prawit Wongsuwawan enligt AP.

Bombdåd i Bangkok

Lämnar sin stora ryggsäck

Den man som pekats ut som särskilt misstänkt, iklädd en gul t-shirt, filmades först med en väska på ryggen och fångades lite senare på film utan ryggsäcken. På en film som sprids på nätet kan man se hur en man i gul tröja sätter sig ner och lämnar sin stora ryggsäck på gatan.

Polischef Somyot Pumpanmuang säger att mannen kan vara antingen thailändare eller utlänning.

– Mannen gick förbi platsen när incidenten inträffade. Men vi måste titta mer på bilderna, säger polischefen vid en presskonferens, enligt Reuters.

Vid 12-tiden, svensk tid, uppger polisen att det är ”mannen med den gula t-shirten med ryggsäck” som är bombmannen, skriver nyhetsbyrån AP.

”Värsta attacken någonsin”

Ingen har tagit på sig dådet, som enligt den thailändska regeringen riktade in sig på att förstöra landets ekonomi. Enligt polisen utesluter man ingen grupp, men attacken liknar inte de som muslimska grupper i landets södra delar brukar ligga bakom.

Premiärminister Prayuth Chan-ocha lovade att ”hitta de skyldiga snarast”, och lade till att det kanske bara handlar om en ensam bombman.

– Det här är den värsta attacken som någonsin ägt rum i Thailand. Vi har haft mindre bomber eller oväsen men den här gången siktade de in sig på oskyldigas liv. De vill förstöra vår ekonomi, vår turism, säger han.

Bomb slängd från bro

På tisdagen kastades ytterligare en bomb från en bro över en flod i Bangkok, men ingen människa ska ha skadats. På bilder från övervakningskameror vid bron ser man hur någonting exploderar i vattnet och hur förbipasserande springer för att sätta sig i säkerhet, skriver AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bombdåd i Bangkok

Mer i ämnet