Hotellet där våldtäktsförsöket ska ha skett. Foto: Kristina Kappelin/SVT

Hotellanställd misstänks för våldtäktsförsök på svensk kvinna i Rom

Uppdaterad
Publicerad

En svenska i trettioårsåldern hade just kommit in i sitt rum efter att ha firat nyårsafton i Rom, när nattportieren misstänks ha tagit sig in och försökt våldta henne. Mannen nekar till attacken, men ska ha filmats av hotellets övervakningskameror.

Klockan var halv fem på morgonen i söndags, när svenskan och några av hennes vänner gick hemåt efter att ha firat nyårsafton i Rom. 

Kvinnans hotell ligger på Via del Corso, Roms stora affärsgata. Vännerna bad att få följa med henne upp på rummet, enligt uppgift eftersom hon var berusad. Men den 59-årige nattportieren sade nej. 

I stället ska han ha följt med henne genom dörren och försökt våldta henne.

Vännerna hörde kvinnans skrik

Kvinnan skrek så högt, att vännerna som stod kvar på gatan förstod att det var fara å färde. Under nyårsnatten var Rom belägrat av polis och svenskarna hittade snabbt en patrull som gick in på hotellet och grep mannen.

Han nekade till attacken. Men bilder från hotellets övervakningskameror ska ha visat honom komma ut ur kvinnans rum med nerdragna byxor. Svenskan fick berätta om händelsen på en lokal polisstation. Dit kom också Roms borgmästare Virginia Raggi för att be henne om ursäkt på stadens vägnar. 

Hotellet har meddelat att mannen som var provanställd sedan några månader, har avskedats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.