Foto: TT

Japansk bröllopssäsong i Mumindalen

Uppdaterad
Publicerad

Årligen kommer ett tiotal japanska par till Muminvärlden i finländska Nådendal för att bekräfta sina äktenskap tillsammans med muminfigurerna. Snusmumriken läser upp vigselceremonin och trohetslöftet. Den energiska Lilla My fungerar som ceremonimästare under tillställningen som hålls vid trapporna till Muminhuset.

– Det viktigaste för paren är vilka värderingar och betydelser som hör ihop med Mumin, inte att figurerna närvarar, säger Ann-Karin Koskinen, marknadsföringsdirektör på Muminvärlden.

Stort allvar

Att en del av paren deltar i ceremonin i sina vigseldräkter säger något om hur stort allvar det är. Ibland deltar även de japanska brudparens föräldrar på resan till Nådendal.

– Våra anställda har blivit informerade om att de japanska paren tar det hela på fullt allvar, säger Ann-Karin Koskinen.

Mumintrollen är oerhört populära i Japan och årligen kommer tusentals japanska turister till Finland för lära känna Tove Janssons hemland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.