Jessica Drake, här på bild med hennes advokat Gloria Allred, anklagar Donald Trump för trakasserier. Foto: TT

Kvinna anklagar Trump för trakasserier

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en kvinna, Jessica Drake, anklagar den republikanska presidentkandidaten i USA, Donald Trump, för att ha utsatt henne för sexuella trakasserier. Hon blir den elfte kvinnan att göra detta.

I en presskonferens i Los Angeles sent på lördagskvällen, svensk tid, sade Jessica Drake att republikanen Donald Trump bland annat ska ha kysst henne och hennes väninnor utan att fråga om lov.

”Kändes som en intervju”

Händelserna ska ha utspelat sig för tio år sedan när Jessica Drake arbetade för ett porrfilmsbolag på ett evenemang. Där ska även presidentkandidaten ha befunnit sig, som då frågade porrfilmstjärnan om hennes nummer. Senare den kvällen ska han ha ringt och bjudit henne till sitt rum. Hon gick dit tillsammans med två vänner.

– Han kramade oss och kysste oss allihop utan att fråga om lov. Han frågade mig hur det var att jobba med porr, och om vi var ensamstående eller gifta. Det kändes som en intervju. Efter ungefär 45 minuter gick vi därifrån, sade hon under presskonferensen.

Ska ha erbjudit 10.000 dollar

Enligt Jessica Drake ska hon ha fått ännu ett samtal senare den kvällen från en man som jobbade för Donald Trump, som bad henne att återvända till miljardärens rum. När hon tackade nej ringde Donald Trump själv upp henne och frågade om hon ville äta middag och gå på en fest efteråt. När hon återigen tackade nej ska han ha frågat ”vad vill du ha? Hur mycket?”.

– Jag sade att jag skulle upp tidigt dagen efter som en ursäkt för att han skulle sluta fråga. Sedan fick jag ännu ett samtal från antingen Donald, eller en man som jobbade för honom, som erbjöd mig 10.000 dollar. När jag ännu en gång tackade nej blev jag erbjuden att flyga hem i hans privata jetflygplan om jag bara tackade ja till inbjudan.

Anklagas för kvinnohat

Jessica Drake menar att handlingarna visar hans karaktär: En kvinnohatare som tar sig rätten på ett okontrollerbart vis, och som bortförklarar sexuella övergrepp.

– Detta är inte ett acceptabelt beteende för någon, än mindre en presidentkandidat. Jag behöver inte ytterligare kändisskap eller den typen av uppmärksamhet som detta kommer att medföra. Jag vet att det kan bli så att jag blir kallad för lögnare, eller lycksökare, men jag vill riskera detta för att stå upp för solidaritet med kvinnor som har varit utsatta för sådant här i många år.

Förnekar inblandning

Trumps kampanj förnekar dock alla hennes påståenden i ett uttalande och menar att detta är ett försök från demokratiska presidentkandidaten, Hillary Clinton, att smutskasta Donald Trump.

”Mr Trump känner inte den här personen, kommer inte ihåg den här personen och skulle inte ha något intresse av att någonsin känna henne”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.