Polisen säkrar brottsplatsen efter machete-attacken. Foto: TT/AP

Kvinna död efter machete-attack i Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig man har gripits i södra Tyskland efter att ha dödat en kvinna med en machete. Kvinnan var gravid, enligt uppgift till tyska tidningen Bild. Ytterligare två har skadats. Polisen tror att det kan röra sig om ett svartsjukedrama.

Strax före klockan 16.30 fick polisen i den tyska staden Reutlingen, cirka fyra mil söder om Stuttgart, flera samtal om att en man hamnat i bråk med en kvinna i närheten av busstationen och skadat henne med en machete. Kvinnan skadades så allvarligt att hon avled.

Svensk blev vittne

Ytterligare en man och en kvinna skadades, enligt polisen. Tyska medier skriver att människor flydde i panik. Aftonbladet har talat med svenske Simon som var inne på en pizzeria för att beställa mat när han såg hur en man utanför plockade upp något från marken utanför. Först trodde han att det såg ut som någon form av såg.

– Men någon skriker ”machete”. Då börjar han springa mot oss och jag skriker åt min flickvän att springa, säger Simon till tidningen.

”Helt galen”

Ett annat ögonvittne säger till tyska tidningen Bild att mannen var ”helt galen” och till och med sprang efter en polisbil med sin machete innan han stoppades av en bilförare som körde på honom.

– Sedan låg han framstupa på marken och rörde sig inte mer, säger vittnet till Bild.

Bilder på internet visar hur en man, bevakad av poliser, ligger på marken iförd handklovar. Tyska medier skriver att attacken skedde vid ett gatukök. Enligt uppgift till Bild var den döda kvinnan gravid. Hon ska också ha varit anställd i gatuköket. Mannen kunde gripas några minuter efter attacken, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Troligen ett svartsjukedrama

Den misstänkte gärningsmannen är en 21-årig man som är tidigare känd av polisen. Mannen har skadat människor i olika incidenter vid tidigare tillfällen, skriver Reuters.

Enligt polisen har mannen agerat ensam. Enligt polisen hade mannen ”en dispyt” med kvinnan.

Utredare säger att det inte finns några terrorkopplingar och tror att det kan röra sig om ett svartsjukedrama, uppger den tyska nyhetsbyrån DPA enligt Reuters. De två ska ha arbetat i samma snabbmatsbutik.

Dådet utfördes i staden Reutlingen som ligger tre mil utanför Stuttgart, i förbundsdelstaten Baden-Württemberg.

Attacken kommer bara två dagar efter det blodiga dådet i München där en 18-årig gärningsman hann döda nio personer innan han tog sitt eget liv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.