Migranter stoppar tunneltåg

Uppdaterad
Publicerad

Tågtrafiken genom tunneln under Engelska kanalen har än en gång stoppats sedan människor, förmodligen migranter som försöker ta sig till Storbritannien, setts i tunneln på den franska sidan.

Det är oklart när trafiken kan återupptas, säger en talesman för tågbolaget Eurostar.

Fyra tåg på den franska sidan och ett i Storbritannien hindrades från att köra in i tunneln på tisdagskvällen. Passagerare beskrev väntan som outhärdlig.

Flyktingkrisen i Europa

– Vi har väntat vid tunnelmynningen i nästan fyra timmar och det finns ingen elektricitet och vi har lämnats i mörker, sade Geraldine Guyon, som satt fast på tåget från Paris till London.

Runt 3.000 flyktingar och migranter befinner sig i tältläger i Calais, i väntan på en chans att ta sig till Storbritannien. Varje natt görs nya försök att ta sig genom tunneln till fots eller som fripassagerare på tåg eller färjor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyktingkrisen i Europa

Mer i ämnet