Foto: TT

Nöjespark erkänner spioneri på djurrättsorganisationer

Uppdaterad
Publicerad

Nöjesparken Seaworld erkänner att de har haft anställda som infiltrerat djurrättsorganisationer. Företaget lovar nu att inte längre nästla sig in i föreningar.

–Vi har beordrat att man ska sluta med praxisen där somliga medarbetare låtsats vara djurrättsaktivister, sa Joel Manby, vd för Seaworld, skriver USA Today.  

Historien uppdagades efter att djurrättsorganisationen Peta förra året anklagade en person för att spionera på organisationens aktiviteter riktade mot Seaworld. Mannen, som jobbar på personalavdelningen, hade under falskt namn på sociala medier skrivit att han ville attackera nöjesparken.

Joel Manby meddelade i dag att den personen till en början flyttats till en annan avdelning och sedan efter en period av tjänstledighet åter är på sin tjänst. Nöjesparken har dock gjort sig av med flera chefer.

”SeaWorld bekräftar inte bara att företaget har anställt fler än en spion för att infiltrera och uppvigla mot Peta utan också att nöjesparken värderar sina spioner mer än sina chefer, eftersom åtminstone en av spionerna fortfarande jobbar för företaget”, skriver Peta i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.