Foto: TT

Översvämningar i New Jersey efter stormen Jonas

Uppdaterad
Publicerad

Runt 75 centimeter snö har vräkt ner över östra delarna av USA där stormen Jonas dragit fram. I New Jersey har snömassorna lett till översvämningar och att flera vägar stängts av.

– Vattnet fortsatte bara att stiga så jag visste att jag var tvungen att ta mig därifrån, säger Antonio Velasquez till NBC. Han evakuerades under lördagen.

Hela gator och många byggnader står delvis under vatten och fler översvämningar är att vänta. Många i New Jersey säger nu att översvämningarna är värre än de som drabbade staden efter stormen Sandy 2012.

”Andra gången jag kommer förlora allt”

Antonio Velasquezs hem drabbades även då av översvämningarna.

– Det här är andra gången jag kommer att förlora allt, säger han med tårar i ögonen.

Redan på fredagskvällen förklarade New Jerseys guvenör Chris Christie undantagstillstånd. Enligt ABC News tog han sig tillbaka till delstaten och avbröt därmed arbetet med sin kampanj för att bli nominerad till republikanernas presidentkandidat.

Christie: Sandy var värre

Han tycker inte att den här stormen är värre än Sandy.

– Folk borde inte nämna Sandy och skrämma upp människor på det sättet, säger Chris Christie som betonar att det är områdena längs med kusten som är översvämmade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.