Pennan som väckte förvåning är tänkt att användas med deras nyare modeller av ”paddor”. Foto: TT

Nya Apple-pennan hånas på nätet

Uppdaterad
Publicerad

Nu lanserar Apple en ny ipad, surfplatta, med en skärm lika stor som en vanlig laptops. Men den stora snackisen från onsdagens event blev it-jättens skärmpenna – som hånas på nätet.

– En penna? Vad hade Steve Jobs sagt? Han hatade ju skärmpennor, twittrar DI:s teknikjournalist Jonas Leijonhufvud.

Mikrobloggen Twitter är full av folk som är minst sagt skeptiska till Apples nya produkt.

”Ironin när ett teknikbolag skapar en penna”, skriver en.

– Well, då var det officiellt: Apple är inte längre relevanta. Tack för de här tio åren, twittrar signaturen Prankmonkey.

Tog marknaden med storm

Apple som strax efter millennieskiftet tog världen med storm med sina portabla musikspelare placerade sig då på marknaden som en innovatör med smakfullt designade produkter.

Pekpennan ingen given succé

Sedan Apples forne vd Steve Jobs bortgång 2011, och nuvarande vd Tim Cooks övertagande, har det diskuterats om bolaget skulle klara av att behålla förstaplaceringen som världens hippaste teknikproducent.

Till exempel har det påpekats att Apple inte kommit med några större innovationer sedan Jobs lämnade. Att döma av den stora strömmen syrliga kommenterar är det frestande att tro att pekpennan nu ställer bolaget i ny dager hos fansen.

”Vi är exalterade över att nu kunna presentera ett tillbehör som du kunnat köpa år innan, men till ett högre pris”,  summerar en twittrare cyniskt.

”Steve Jobs rullade just i sin grav”, kommenterar en annan.

”Steve Jobs kommer hemsöka dessa människor och skrika på dem medan de sover”, lyder ytterligare en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.