Drottning Elisabeth under the Queen's speech, 2014. Foto: TT

Storbritanniens kungahus letar sociala medier-expert

Uppdaterad
Publicerad

I en kunglig jobbannons söker den brittiska drottningen någon som kan hjälpa henne att möta folket och omvärlden via sociala medier. Man går inte lottlös, hon erbjuder över en halv miljon per år i lön samt gratis lunch.

I jobbannonsen ställs krav på god kunskap om marknadsföring, tekniskt kunnande och tidigare erfarenhet av att jobba som redaktör. ”Oavsett om det handlar om ett statsbesök eller en prisceremoni, ska våra digitala kanaler skapa intresse och nå en så bred publik som möjligt”, skriver det brittiska hovet på sin hemsida enligt CNBC.

Det väntas bli ett hektiskt jobb den närmsta tiden för den som får det. På torsdag fyller drottning Elizabeth 90 år och det firas stort under året. Många arrangemang är planerade den närmsta tiden, bland annat ett nytt frimärke och på söndag kommer Barack Obama London på söndag för att äta lunch med kungafamiljen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.