Vita Husets nye kommunikationschef Anthony Scaramucci. Foto: TT

Vita Huset: ”Trump vill troligen ha bort Sessions”

Uppdaterad
Publicerad

Trump vill ”troligen” bli av med justitieminister Jeff Sessions. Det säger Vita husets nye kommunikationschef Anthony Scaramucci i ett uttalande i radio. Trump har tidigare gått till angrepp mot sin egen justitieminister Jeff Sessions, som han anser inte tar olika typer av anklagelser mot den tidigare presidentkandidaten Hillary Clinton på allvar.

– Trump är uppenbart frustrerad. Troligen vill han bli av med Sessions, säger Scaramucci till radiovärden Hugh Hewitt, enligt Huffington Post.

President Trump har tidigare under veckan öppet kritiserat Sessions vid flera tillfällen på twitter. Idag twittrade presidenten om Sessions och hans svaga hållning mot gentemot Hillary Clintons påstådda brott.

”Justitieminister Jeff Sessions har intagit en VÄLDIGT vek hållning gentemot Hillary Clintons brott”, skriver Trump i ett inlägg på Twitter.

LÄS MER: Nya uppgifter om Sessions

Ångrar valet av Sessions

Tidigare i juli sade Trump i en intervju med New York Times att han ångrar att han utnämnde Jeff Sessions till justitieminister, eftersom Sessions förklarat sig jävig och inte velat medverka i utredningen om ryska kopplingar till det amerikanska presidentvalet i fjol.

LÄS MER: Trump ångrar val av Sessions: ”Extremt orättvist”

– Om han hade sagt sig vara jävig före jobbet hade jag sagt: Tack Jeff, men jag kommer inte att välja dig, sade Trump då.

Sessions svarade att han inte har några planer på att avgå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.