Foto: TT

UD: Inga uppgifter om skadade svenskar i Thailand

Uppdaterad
Publicerad

I nuläget finns inga uppgifter om skadade eller omkomna svenskar efter explosionerna i Thailand. UD håller regelbunden kontakt med myndigheter och sjukhus.

En rad explosioner har drabbat Thailand det senaste dygnet.

Svenska ambassaden i Bangkok skulle egentligen ha varit stängd på fredagen, eftersom det är helgdag i Thailand, men håller öppet på grund av sprängdåden.

Bombdåd i Thailand

– Det är för att kunna hjälpa svenskar som hör av sig dit. Det Sverige gör på plats är att hålla kontakt med myndigheter och sjukhus för att se om det finns drabbade svenskar, säger Karin Nylund på UD:s presstjänst.

Inga nya reserekomendationer

UD ber svenskar på plats att höra av sig till oroliga anhöriga hemma i Sverige samt att följa lokala myndigheters råd och rekommendationer.

Svenskar kan även höra av sig till den konsulära jouren i Stockholm dygnet runt. Dessutom uppdaterar UD sin reseinformationssida Swedenabroad med information. UD har dock inte ändrat sina reserekommendationer med anledning av händelserna i Thailand.

– Det är en samlad bedömning som görs kontinuerligt, inte på grund av en enskild händelse, säger Karin Nylund.

Sedan tidigare avråder UD från resor till provinserna Narathiwat, Yala, Pattani och Songkhla i södra Thailand, på grund av säkerhetsläget, skriver TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bombdåd i Thailand

Mer i ämnet