Foto: TT

UD: Inga uppgifter om svenskar i München

Uppdaterad
Publicerad

Utrikesdepartementet har ännu inga uppgifter om att några svenskar ska ha varit på plats i München efter skottdramat som ägde rum under fredagskvällen.

Nio personer dödades i ett skottdåd i närheten av ett köpcentrum i centrala München i södra Tyskland. Utrikesdepartementet, UD, har ännu inga uppgifter om drabbade svenskar.

– Det är en pågående händelse och vi följer läget så klart, våra ambassader har också kontakt, säger Jon Pelling på UD:s presstjänst, till SVT Nyheter. 

Dödsskjutning i München

Polisen i München har uppmanat folk att undvika offentliga platser. Sajten Krisinformation.se, som förmedlar information från myndigheter till allmänheten, uppmanar svenskar på plats att kontakta anhöriga.

– I första hand vill vi att man hör av sig till anhöriga men också att man följer myndigheternas råd och anvisningar, säger Jon Pelling.

Säpo: Redo bistå våra tyska kollegor

Svensk säkerhetspolis säger att de följder händelseutvecklingen i München.

– Vi hämtar information från alla tänkbara kanaler och är redo att bistå våra tyska kollegor, säger Sirpa Franzén, presschef på Säkerhetspolisen till SVT Nyheter.

Hotnivån för Sverige är oförändrad på en förhöjd nivå.

Hur många svenskar som befinner sig i München i nuläget är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i München

Mer i ämnet