Kurt Lindqvists #minsverigebild, tagen vid Styrsö utanför Strömstad. Foto: Kurt Lindqvist

Kurts fiskebåt blev veckans #minsverigebild

Uppdaterad
Publicerad

Kurt Lindqvist valde en bild som hör ihop med hans värderingar. I helgen röstades den fram till veckans #minsverigebild.

 – Den skildrar ju min förälskelse i naturen, säger 68-åriga Kurt Lindqvist från Nora när SVT:s DinRöst ringer upp honom under måndagen.

Han kallar sig för en ”glad pensionär” som gärna paddlar kajak på somrarna och åker skidor på vintrarna. Därför blev havet och kusten en självklar #minsverigebild för honom.

#Minsverigebild

– Den hör ihop med mina värderingar. Det handlar om att man får uppleva naturen genom allemannsrätten. Att det fortfarande finns den här skärgårdsmiljön som alla människor kan uppleva. Det är något fantastiskt med Sverige på det sättet, säger han.

Hans bild av Sverige var en av fem finalbidrag till veckans #minsverigebild och fick 47 procent av rösterna. Fotografiet togs vid Styrsö i Strömstads skärgård när Kurt Lindqvist var där för att paddla kajak.

– Jag klev ur mitt tält vid åttatiden och då kom den här fiskebåten in. Och jag kände att det här var typiskt Bohuslän. Man såg något levande i hur båten klöv den blanka havet och vågorna syntes tydligt i vattnet. En vacker bild helt enkelt. Det lilla magiska.

Precis som alla andra som deltar i #minsverigebild har Kurt Lindqvist möjlighet att få sin bild visad i något av SVT:s specialprogram inför valet i september. Och i riksdagsvalet är naturen en viktig från för honom.

– Att vi får bevara något av Sveriges ädla natur är viktigt för mig. Sedan är jag ingen som tycker att allting skall vara naturreservat, men att en bit av Sverige ska få vara så, det gillar jag.

#minsverigebild

Vill du att din bild av Sverige ska spela en roll i riksdagsvalet? Ta en bild och dela den på sociala medier genom #minsverigebild eller mejla minsverigebild@svt.se. Skriv vad bilder betyder för dig och var den är tagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#Minsverigebild

Mer i ämnet