Robert Toftegaards bild av Sverige utsågs till veckans #minsverigebild Foto: Robert Toftegaard

Robert från Kumla tog veckans bild av Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Somrarna i Närke är höjdpunkten i 32-åriga Robert Toftegaards liv. Och det faller fler i smaken. I helgen röstades hans fotografi från Kvarsätter fram till veckans #minsverigebild.  

– Bilden hade ju något lite magiskt över sig måste man ju säga. Det ser varmt och fint ut och den speglar verkligen hur det var den kvällen, säger han.

32-åriga systemutvecklaren Robert Toftegaard från Kumla tog sin bild av Sverige förra onsdagen. Hans dotter Hedda var på väg upp från ett kvällsdopp i sjön Sottern och hamnade lite på efterkälken på väg hem.

#Minsverigebild

– När jag vände mig om och såg hur hon stod där i solen så var jag tvungen att ta en bild. Just det här inlandsklimatet vi har på sommaren är min absoluta favorit, det finns inget bättre.

Han kallar somrarna i Närke för den naturmässiga höjdpunkten i sitt liv. Även om de norska fjordarna också är fina, tillägger han som bott i Norge halva sitt liv.

– Men att man kan gå och bada i vilken sjö man vill, det är fantastiskt. Att vi har den möjligheten i och med allemansrätten här i Skandinavien, säger han.

Som vinnare av veckans #minsverigebild från Robert Toftegaard sitt fotografi tryckt på en canvastavla. Liksom alla andra #minsverigebild-deltagare har han även möjlighet att få sin bild av Sverige visad i något av SVT:s specialprogram inför riksdagsvalet.

Och inför valet i september har Robert Toftegaard en önskan:

– Jag skulle vilja se är lite mer kurage från politikerna. Att de vågar ta i frågor som inte är politiskt-korrekta. Släng inte bara skit på Sverigedemokraterna till exempel och kalla dem för rasister, utan kom med motargument, för att de finns säkert. Det känns som att dagens politiker väljer de lätta vägarna för att de är rädda för att tappa röster. Men jag tror att de tappar fler röster genom att undvika frågorna.

#minsverigebild

Vill du att din bild av Sverige ska spela en roll i riksdagsvalet? Ta en bild och dela den på sociala medier genom #minsverigebild eller mejla minsverigebild@svt.se. Skriv vad bilder betyder för dig och var den är tagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#Minsverigebild

Mer i ämnet