Sara Kinisjärvi från Sollefteå tog sin sverigebild från Sollefteå sjukhus. Foto: Sara Kinisjärvi

Sollefteåbon Sara Kinisjärvi tog veckans #minsverigebild

Uppdaterad
Publicerad

Sara Kinisjärvi tycker att vackra bilder av Sverige håller på att förstöras. Därför delade hon en bild på en soluppgång över Ångermanälven som sin sverigebild. I helgen röstades den fram till veckans #minsverigebild.

Det var en tidig morgon i förra veckan som Sara Kinisjärvi tog en bild från sjätte våningen på Sollefteå sjukhus. Där jobbar hon som undersköterska på avdelning 16, hjärta- och strokeavdelningen. På bilden syns en soluppgång över Ångermanälven mellan Sollefteås berg och dalar.

– Jag tyckte den blev så himla fin. Den morgonen var så himla fin, säger Sara Kinisjärvi om bilden som hon delade genom #minsverigebild på Instagram.

#Minsverigebild

Kraftverk förstör

Hon upplever att vacker svensk natur försvinner och ville belysa det i sin bild.

– I och med att man tar bort skog och bygger kraftverk, eller stora bostäder överallt, missar man den vackra naturen som vi har. Man förstör de vackra bilderna av Sverige, säger hon.

Det är något hon märker av på vägen hem från jobbet. Hon bor en bit utanför Sollefteå centrum och reagerar på de nya kalhyggen som har dykt upp längs vägkanten.

– Det blir så fult när det avverkas så mycket skog, tycker hon.

Reflekterar Norrland

Sara Kinisjärvis bild av Sverige var en av fem finalister till veckans #minsverigebild och fick 31 procent av rösterna. Hon tror att en del kan ha röstat på hennes bild för att de tycker om den norrländska naturen.

– Jag tycker att den där bilden reflekterar hur Norrland är och många som bor i större städer kan sakna den här naturen. Men de vill absolut inte flytta hit, istället är utflyttningen stor, människor flyttar dit det finns jobb idag, säger hon.

Som vinnare av veckans #minsverigebild får Sara Kinisjärvi sin bild tryckt på en canvastavla. Hon vet redan var hon skall hänga upp den.

– Det blir på avdelning 16, säger hon.

#MINSVERIGEBILD

Vill du att din bild av Sverige ska spela en roll i riksdagsvalet? Ta en bild och dela den på sociala medier genom #minsverigebild eller mejla minsverigebild@svt.se. Skriv vad bilder betyder för dig och var den är tagen. Några av bilderna kommer att visas i SVT:s olika specialprogram inför riksdagsvalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#Minsverigebild

Mer i ämnet