19 USA-ambassader fortsatt stängda

Uppdaterad
Publicerad

USA håller 19 ambassader stängda i Mellanöstern och även Storbritannien håller sin ambassad i Jemen stängd.

USA håller 19 beskickningar stängda i Mellanöstern och Nordafrika till den 10 augusti. 15 av dessa är bland de 25 som inte öppnade på söndagen. Fyra beskickningar är nytillkomna på listan över dem som håller stängt.

– Det är inte på grund av något mer terrorhot utan det visar snarare vår beslutsamhet att vara försiktiga, sade utrikesdepartementets taleskvinna i Washington Jen Psaki.

Terrorhot i Jemen

Kongressfolk sade att hotet var det allvarligaste på flera år.

Storbritanniens ambassad stängd

Även Storbritannien håller sin ambassad i Jemen stängd i ytterligare två dagar, meddelar landets utrikesdepartement.

Förlängningen innebär att ambassaden är stängd till och med onsdag. Av säkerhetsskäl har man beslutat att hålla stängt tills den muslimska högtiden id al-fitr är slut, heter det i ett uttalande.

Fakta

Ambassader stänger

USA har meddelat att 22 beskickningar, som vanligen har söndagsöppet, håller stängt den 4 augusti.

Det gäller ambassaderna i Förenade arabemiraten, Algeriet, Jordanien, Irak, Egypten, Djibouti, Bangladesh, Qatar, Afghanistan, Sudan, Kuwait, Bahrain, Oman, Mauretanien, Saudiarabien, Jemen, Libyen.

Stängt håller även ett konsulat i Förenade arabemiraten och två i Irak och Saudiarabien.

Storbritannien och Tyskland har båda meddelat att deras ambassader i Jemens huvudstad Sanaa håller stängt söndagen den 4 augusti och måndagen den 5 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorhot i Jemen

Mer i ämnet