Demonstration mot tidigare våldtäkter i Indien. Foto: TT

Kvinna dömdes till gruppvåldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

En 20-årig kvinna har våldtagits av en grupp män i en by i delstaten Västbengalen i östra Indien. Våldtäkten var en bestraffning för att kvinnan hade ett förhållande med en man från en annat område.

Kvinnans relation med den ”främmande” mannen accepterades inte av byrådet, skriver tidningen Times of India.

– Jag hade en relation med en man. Vi släpades till ett möte där vår byledare var närvarande. De sade att jag skulle betala 50.000 rupier. När jag sade att jag inte kunde började de misshandla mig, kan kvinnan berätta trots att hon blev svårt skadad under våldtäkten.

Våldtäkter i Indien

Ett polisbefäl berättar för tidningen att en grupp män från kvinnans by upptäckte henne när hon satt och pratade med sin pojkvän. De sammankallade snabbt ett byråd som beslutade att de två skulle betala böter för den otillåtna relationen. Om de inte gjorde det skulle ungdomar från byn ”roa sig med” kvinnan.

Våldtogs hela natten

Gruppvåldtäkten började på måndagskvällen med att kvinnan släpades in i ett skjul. Därefter våldtogs hon ända till tisdagsmorgonen.

Den våldtagna kvinnans tillstånd är kritiskt skriver Times of India på fredagen. Enligt läkaren, som behandlar henne, är hon vid liv ”bara för att hon är en tuff byflicka”.

Polisen har gripit 13 män efter gruppvåldtäkten, däribland ledaren för byn.

Området där byn ligger har tidigare varit omskrivet för olika bestraffningar för ”otillåtna” kärleksrelationer. För fyra år sedan tvingades en flicka att gå naken genom fyra byar som bestraffning för att hon hade ett förhållande som inte accepterades, berättar tidningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldtäkter i Indien

Mer i ämnet