Säkerhetsstyrkor spärrar av platsen där en bomb exploderade på söndagen. Attacken riktades mot en katolsk kyrka i staden Kano i norra Nigeria. Enligt polisen dödades fem personer och åtta skadades. Dådet var ett av de tre som drabbat Nigeria det senaste dygnet. Foto: TT

Nigeria: Tredje bombdådet på ett dygn

Uppdaterad
Publicerad

De nigerianska kvinnorna köade för att handla fotogen i Nigerias näst största stad Kano när en kvinnlig självmordsbombare detonerade sin bomb på måndagen. Tre personer dödades och sju skadades.

Fotogen är en bristvara och när någon fått in ett nytt lager blir köerna långa, förklarade den lokale handlaren Habibu Ali.

Bombdådet var det tredje i staden under bara ett dygn. På söndagen dog minst fem personer och åtta skadades vid ett bombattentat mot en katolska kyrka. Samma dag detonerade en kvinnlig självmordsbombare sin laddning utanför ett universitet när polisen försökte hindra henne från att gå in.

Kidnappade nigerianska skolflickor

Efter helgens bombdåd bestämde sig muslimska ledare för att ställa in festligheterna i samband med avslutningen av ramadan.

Ingen har tagit på sig dåden men Nigeria har under de senaste åren utsatts för en rad bombattacker utförda av gruppen Boko Haram vars mål är att bilda en islamistisk stat i landet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kidnappade nigerianska skolflickor

Mer i ämnet