Sörjande utanför ett av offrens hem. Foto: TT

Tre kroppar hittade på Västbanken

Uppdaterad
Publicerad

Tre israeliska tonåringar som den 12 juni försvann på Västbanken har hittats döda. Israel pekar ut ”djur” från Hamas som skyldiga.

Pojkarna ska ha hittats i närheten av staden Hebron på Västbanken, där de också försvann. Uppgifterna bekräftas av israeliska myndigheter.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu anklagar ”djur” från Hamas för att ha ”kidnappat och kallblodigt mördat” de tre israeliska tonåringarna.

Tonåringar mördade i Mellanöstern

”Hamas kommer att få betala”

”Hamas är skyldiga och Hamas kommer att få betala”, säger Netanyahu enligt ett uttalande efter att den israeliska regeringen samlats för krissamtal.

Israels biträdande försvarsminister Danny Danon uppmanar i ett uttalande till insatser för att ”utrota Hamas”, som av Israel och flera västländer är terrorstämplad, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Anklagar Hamas

Israel har genomfört en massiv insats för att hitta de tre tonåringarna som var mellan 16 och 19 år gamla. Minst fem palestinier har dödats under sökandet. Israel har anklagat islamistiska Hamasrörelsen för att ha fört bort israelerna. Hamas har varken bekräftat eller förnekat inblandning. Händelsen har trappat upp det redan spända läget mellan palestinier och israeler.

Anhöriga ska vara underrättade

Enligt israeliska tidningen Haaretz har tonåringarnas familjer fått dödsbeskeden. Ungdomarna ska enligt nyhetsbyrån AP ha varit ute och liftat när de försvann. En av de 16-åriga killarna hade, utöver ett israeliskt, ett amerikanskt medborgarskap.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tonåringar mördade i Mellanöstern

Mer i ämnet