Foto: TT

Lochtes fall skickas till domstol

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanske OS-simmaren Ryan Lochte kommer sannolikt att åtalas för sitt falsklarm under OS i Rio. Lochte och tre simmarkollegor uppgav att de hade rånats under vapenhot, när de i själva verket vandaliserat en bensinmack och konfronterats av vakter.

USA:s simstjärna Ryan Lochte misstänks formellt för att ha gjort falska angivelser, i och med att brasiliansk polis skickar ärendet vidare till domstol.

Lochte och tre av hans kollegor, Jack Conger, Gunnar Bentz och Jimmy Feigen, uppgav att de rånats under vapenhot, när det i stället visade sig att de varit berusade och vandaliserat en toalettdörr på en bensinmack under en utekväll under sommar-OS i Rio.

OS i Rio de Janeiro 2016

Kan höras i USA

Ansvariga utredare i Brasilien föreslår att Lochte förhörs hemma i USA, och att en utskrift av förhören även skickas till Internationella olympiska kommitténs etiska kommite.

Lochte, som anses ha varit pådrivande vid händelserna, har förlorat alla stora sponsorer efter det inträffade, och riskerar dessutom åtgärder från USA:s simlag och Internationella olympiska kommittén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet