Foto: Bildbyrån

Guif överkört av Alingsås

Uppdaterad
Publicerad

Alingsås fick en drömstart i den första semifinalmatchen mot Guif Eskilstuna. Efter tio minuter ledde hemmalaget med 6-0 – matchen slutade hela 30-21.

”Alingsås var klart bättre i dag”, konstaterar SVT Sports expert Magnus Grahn.

Alingsås besegrade Guif Eskilstuna med klara 30-21 i den första semifinalmatchen. Lagkapten Max Darj hade en central roll i inledningen och gjorde de två första målen – framspelad av Jesper Konradsson båda gångerna – innan han även spelade fram till 3-0-målet.

– Jag vill ändå framhäva Konradssons båda passningar fram till målen här, de visar att han är värd sin plats i landslagstruppen, säger SVT:s expert Magnus Grahn.

elitserien i handboll 2014-2015

– Jag imponeras av det tryck som Alingsås skapar så fort man erövrar bollen, tillägger han.

Alingsås drog iväg till 6-0 innan Guif tog timeout.

– Slitet de gör bakåt är helt sanslöst, de första tolv minuterna är fruktansvärt bra, jag vet inte ens om de har ett skott på mål, sammanfattar Jesper Konradsson till SVT.

Rött kort på Guif-stjärnan

Två minuter före halvtid drabbades Guif av ett tungt avbräck. I samband med en närkamp med Alingsås Fredrik Teern fick nyckelspelaren Viktor Östlund sin tredje utvisning – som innebär rött kort. SVT Sports expert Magnus Grahn var inte nöjd med domarens beslut.

– Nej, jag tycker den där definitivt var för hård. Visst, de brottas lite, men spontant känns den alldeles för hård, säger han.

”Började riktigt dåligt med 6-0 i röven”

I halvtid ledde Alingsås med 17-11. Guif knappade in och hade som minst fyra bollar upp till Alingsås vid ställningen 23-19, men orkade sig aldrig riktigt in i matchen.

– Det började riktigt dåligt med 6-0 i röven, sedan spelade vi jämnt med dem hela tiden men sedan rinner det iväg lite i slutet. Deras kontringsspel är det bästa de har. De kontrar in fyra mål första sju minuterna, där har du våra tekniska fel, konstaterar Guifs tvåmålsskytt Daniel Ekman till SVT.

Så sänder SVT från handbollens semifinaler:

Lördag 25/4 15:30-17:30 i SVT semifinal 1, herrar: Alingsås – Guif

Söndag 26/4 15:3017:30 i SVT semifinal 1, damer: Skövde – Sävehof

Söndag 3/5 15:30 semifinal 3, damer: Sävehof – Skövde

Lördag 9/5 15:30 semifin 3, herrar: Kristianstad – Ystad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

elitserien i handboll 2014-2015

Mer i ämnet