Jennie Johansson, Sarah Sjöström och Michelle Coleman med sina medaljer från kvällens finaler på 100 m bröstsim och 100 m frisim vid sim-EM i Berlin på onsdagen. Foto: Jessica Gow/TT

Ännu ett guld till Sjöström

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström pallade för favorittrycket och simmade hem guldet på 100 meter frisim, på tiden 52,62, hennes tredje guld under EM i Berlin.

– Skönt att få komma härifrån med ett personligt rekord också, jag är verkligen jätteglad att jag simmade så snabbt, säger Sjöström till SVT Sport.

När svenskan slog handen i väggen stannade klockan på 52,62. Nytt mästerskapsrekord och Sjöström fullkomligt krossade sina konkurrenter. Under de första 50 var det jämnt, men sedan kunde inget stoppa den svenska simstjärnan. Och på frågan hur det känns att vara bäst i världen just nu svarar hon:

Sim-EM 2014

– Det känns jättebra, jag vill bara bli bättre.

Coleman tog bronset

I kölvattnet simmade också Michelle Coleman in på bronsplats på tiden 53,75.

– Det är verkligen jättekul att få dela det här med Sarah. Jag hade också gärna haft med mig ett personbästa, säger bronsmedaljören Coleman.

Det var Colemans första individuella mästerskapsmedalj.

På andraplats kom, på förhand Sjöströms tuffaste konkurrent, holländskan Femke Heemskerk.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sim-EM 2014

Mer i ämnet