Mario Balotellis bror spelar ett fotbolls-VM – i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Conifa World Football Cup rullar vidare i Östersund, VM-turneringen för lag som inte ingår i FIFA:s organsiation. Den spelare alla snackar om är Mario Balotellis lillebror, som kämpar för att få egen stjärnstatus.

– Jag kan inte göra det Mario gör, säger Enoch Barwuah Balotelli till SVT Sport.

De är lika till utseendet, Milans superstjärna Mario Balotelli och hans 20-åriga lillebror Enoch. Men om man ser till status och stjärnglans är det helt skilda världar.

Enoch spelar i Serie C-klubben Vallecamonica i Italien, men hoppas klättra betydligt högre efter VM i Östersund

– I Italien är det här jättestort, det skrivs om honom varje dag. Alla räknar med att den här turneringen kommer bli hans stora internationella genombrott. Även här i Östersund så är många intresserade av att se vad han kan åstadkomma och vi har till och med internationella spelaragenter här som är ute och scoutar både Balotelli och andra spelare, säger Per-Anders Blind, President för ConIFA som arrangerar turneringen.

– Första matchen här gjorde jag två mål, och även ett i går. I Italien pratas det mycket om mig. Jag tror att det kan hända grejer framöver, om Gud vill, säger Enoch Barwuah Balotelli.

Inte Balotelli på tröjan

Enoch representerar Padanien, en region som också kallas Poslätten i norra Italien, som många vill ska bli självständig.

På matchtröjan står det inte Balotelli, utan det ghananska efternamnet Barwuah. Bröderna har ursprung i Ghana, men adopterades av italienska föräldrar.

”Glad av att se honom”

Storebror Mario är förstås en stor inspiration.

– Jag njuter verkligen av att se Mario spela, jag blir glad av att se honom på planen. Han är en fantastisk fotbollsspelare, berättar Enoch.

Är det ibland svårt som fotbollsspelare, att ha en så känd bror?

– Ja. Det är svårt när ens karriär hela tiden jämförs med hans. Många ser mig inte som Enoch utan som Marios bror. De förväntar sig ibland att jag ska vara som Mario, men jag är ju Enoch. Jag kan inte göra vad han gör, berättar Enoch för SVT Sport.

Enoch Barwuah Balotelli har hunnit med tre mål i turneringen, men glänste inte alls framåt id ag, när Padanien åkte ut i kvartsfinal, mot Nice.

Se reportage med Enoch Barwuah Balotelli i kvällens Sportnytt

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.