Bengtsson: ”Livet går vidare”

Uppdaterad
Publicerad

Den sista rundan i EM-finalen har gäckat honom. Men Rolf-Göran Bengtsson har redan gått vidare – och blickar fram mot OS i Rio.

– Om man bara fortsätter på samma bana och inte ger upp – för det mesta kommer man på rätt spår igen, säger Bengtsson till SVT Sport.

Han låg fyra inför den sista och avgörande rundan i EM-finalen. Men ett nedslag i slutet på banan kostade Rolf-Göran Bengtsson en medalj.

– På sista rundan, när jag ser det i backspegeln, kunde jag klämt på lite hårdare till oxern i mitten på trekombinationen. Då hade det kanske lyckats, men det får vi aldrig svar på, säger Bengtsson till SVT Sport dagen efter finalen.

EM i hoppning och dressyr

– Men livet går vidare. Hästen är i superform, är pigg och glad även i dag. Det är himla viktigt att han inte står med huvudet nere i hörnet i boxen och är totalt slutkörd, fortsätter svensken.

Och redan nu är siktet inställt på nästa stora mästerskap – OS i Rio 2016.

– Om man bara fortsätter på samma bana och inte ger upp – för det mesta kommer man på rätt spår igen.

I april bytter Rolf-Göran Bengtsson sponsor och arbetet för att ta fram en ny topphäst pågår för fullt.

– Vi letar fortfarande en bra häst som kan vara med där uppe, säger Bengtsson.

– Det är kul, det är fortfarande inspirerande – först och främst tittar vi fram mot nästa OS, fortsätter den tidigare Europamästaren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM i hoppning och dressyr

Mer i ämnet