Foto: TT Nyhetsbyrån. Fredrik Olahnder 2005 och Beutler i Doha 2014

Beutlers ersättare klar

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha brutit med Dan Beutler har Kristianstad gjort klart med en ny målvakt – men bara tillfälligt.

Fredrik Ohlander lånas in från Ystads IF under december månad.

Förra veckan valde IFK Kristianstad att bryta kontraktet med den rutinerade målvakten Dan Beutler, 37.

Anledningen var att Beutler i hemlighet hade skrivit ett korttidskontrakt med en iransk handbollsklubb, för att delta i en turnering i Qatar som pågår fram till den 12 december. I en intervju med SVT Sport angav Beutler att det var ekonomiska skäl som låg bakom beslutet och att han var väldigt bedrövad.

elitserien i handboll 2014-2015

 Det var ett eget beslut, ett katastrofbeslut som fått katastrofala konsekvenser. Men jag vet att det är jag som gjort fel. Situationen är som den är och det är väldigt olyckligt och jag mår inte bra av det, berättade han.

Ny ersättare klar

Nu är det klart vem Beutlers tillfälliga ersättare i Kristianstad blir. Fredrik Ohlander, 38, lånas in från Ystads IF. I april i år valde Ohlander, som då hade ett år kvar på sitt kontrakt med Ystad, att lägga handbollsskorna på hyllan. Nu väljer han alltså att återuppta karriären tillfälligt och kontraktet med Kristianstad sträcker sig december ut.

– Jag är glad att det  har löst sig mellan YIF och IFK och ser fram emot ett nytt och spnnande uppdrag i min karriär, säger han i ett pressmeddelande.

Ohlander har tidigiare spelat i bland annat Barcelona, Kolding och Granollers.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

elitserien i handboll 2014-2015

Mer i ämnet