Foto: TT Nyhetsbyrån

Dålig gräsplan grusade landslagets planer

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska landslagets förberedelser inför de viktiga träningsmatcherna mot Kanada blev långt ifrån optimala. Gräsligt dåliga faktiskt. Planen de skulle träna på i Los Angeles var ospelbar. – Den var inte bra, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors.

Visserligen kunde gröna fläckar skönjas, men planen var mestadels brun. Därtill var den stenhård. Landslagschefen Marika Domanski Lyfors blev så upprörd att hon drämde sin väska med träningsskor i backen, men med löfte om att få byta och i stället träna på en konstgräsplan alldeles intill förbyttes frustrationen i ett snett leende.

– Vid första anblicken blir man besviken på planens skick, den var inte bra, men sen släppte det, sa hon till SVT Sport.

Fotbollslandslaget damer

Pia Sundhage var också irriterad över hur landslagssamlingen inleddes.

– Det var meningen att vi skulle spela på naturgräs, men den var för dålig helt enkelt. Men de var flexibla nog att ändra så vi har varit på ett konstgräs som är OK, det håller inte Fifastandard men vi är väldigt bra på att gilla läget i det här laget så att nu är träningen gjord i dag, hoppas att det blir ännu bättre underlag i morgon, säger Sundhage.

Under en blå himmel, mindre än ett dygn efter lagets ankomst till den amerikanska västkusten, kunde lagets första träning alltså genomföras, nästan enligt plan. De 25 spelarna trivdes trots trötthet och dåliga planer.

– Jo det var ju lugnt, det var ju väldigt låg belastning för att vi är lite slitna i dag efter resan men det var kul, det är skönt, det är härligt väder. Det är kul att vara här, säger Nilla Fischer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollslandslaget damer

Mer i ämnet