Från avstängning till Giro-vinst

Uppdaterad
Publicerad

Förra året stängdes Diego Ulissi av i nio månader på grund av dopning (salbutamol). I dag var han tillbaka på allvar och kunde vinna Girots längsta etapp, 264 km, med målgång i kurorten Fiuggi.

Han kunde knipa segern efter en tuff klungspurt. Efter målgången och 7.22.21 i cykelsadeln knäböjde han på asfalten och bara tog in ögonblicket. Han var avstängd till i april i år. Detta var hans fjärde etappseger i Girot.

Totalledande Alberto Contador, som slog axeln ur led i går och länge var osäker startande, genomförde etappen på ett säkert sätt. Han såg inte ut att lida allt för mycket men det stora testet för hans skadade axel blir i morgon då den första tuffa bergsetappen avgörs. Hans stall Tinkoff-Saxo förvånade med att köra offensivt och styra fältet delar av etappen som blev tuff. Runt hälften av åkarna hängdes av före målgången.

Den ende svenske deltagaren Tobias Ludvigsson var aktiv på slutet och med i den stora klungan över mållinjen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Giro d'Italia

Mer i ämnet