Foto: Johannes Cleris/TT Nyhetsbyrån.

Ludvigsson gladde i Contadors revansch

Uppdaterad
Publicerad

Alberto Contador tog tillbaka den rosa ledartröjan när han blev trea i den tuffa 59,4 km långa tempoetappen med målgång i regnet i Valdobbiadene.

Contador var 2.47 före Fabio Aru som ledde inför dagen efter att ha undvikit masskraschen drygt tre kom före målgång. Det betyder att Contador nu har ett rejält grepp om Girot och leder med 2.28 före Aru.

– Jag visste att jag kunde göra skillnad i dag, men jag hade inte förväntat mig att tidsskillnaderna skulle bli så stora, säger Contador.

Giro d'Italia

Tidigt startande Tobias Ludvigsson, den ende svensken i årets upplaga av Giro d'Italia, avslutade urstarkt sista milen och noterades för en fin niondeplats.

Porte borta ur sammandraget

Sky-stallets försteman Richie Porte tog helt slut och är borta i totalen. Vitryssen Vasil Kiryienka, en av Portes hjälpryttare, vann etappen efter nervös väntan.

– Det var en lång väntan på Contador men det var en fantastisk dag trots regnet. Vi får fortsätta att köra för Richie Porte även om han är långt efter, säger Kiryienka om australiern som nu är nästan nio minuter efter totalt och verkar helt slutkörd.

I morgon väntar den hittills tuffaste etappen, den 15:e, då målgången kommer att ske i Ingemar Stenmarkförknippade alpina skidorten Madonna di Campiglio.

Målgång sker i Milano 31 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Giro d'Italia

Mer i ämnet