Hargin missade pallen efter jättemiss

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Hargin låg tvåa efter första åket och var på väg mot en pallplats. Då, i slutet av andra åket, gjorde han ett stort misstag. Därmed blev han bara fyra. Österrikaren Marcel Hirscher tog en överlägsen seger.

Hargin utökade sin ledning mer och mer i andra åket innan han vinglade till och höll på att tappa balansen i slutskedet. Han tappade en hel del tid och var 35/100 från tredjeplatsen, som gick till Sebastian Foss Solevaag, norrmannens första pallplats i världscupen.

– Jag orkade inte riktigt och hade för mycket respekt, säger Hargin till Aftonbladet.

Världscupen i alpint

– Jag var sjukt besviken först. Men nu är jag inte så besviken. Skönt att komma tillbaka med en fjärdeplats. Jag hade en bra känsla men så visste jag att det var svårt där nere och att folk flugit ur. Det var det som gjorde att jag flög ur också, fortsätter Hargin.

Österrikaren Hirscher, som låg 77/100 före Hargin efter första åket, var aldrig hotad i andra. Han kunde köra på säkerhet i slutet och ändå vara 81/100 före tvåan Felix Neureuther, Tyskland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet