Joshi Helgesson har ökat svårighetsgraden sedan sedan EM, då hon kom på en fin niondeplats och blev bästa svenska. Foto: TT Nyhetsbyrå

Helgesson: ”Jag är i riktigt bra form”

Uppdaterad
Publicerad

Joshi Helgesson missade OS men tog platsen till VM i Tokyo. 20-åringen kommer till mästerskapet med gott självförtroende, då hon för tre veckor sedan blev nordisk mästarinna. På torsdag går hon in i mästerskapet med självförtroende: – Jag är i riktigt bra form, säger Helgesson.

Joshi Helgesson fick se sin storasyster Viktoria Helgesson köra OS. Men i VM i Tokyo är det hennes tur att representera Sverige – hennes andra VM-start i karriären.

– Det är jättespännande. Det är bara spännande att komma hit till Tokyo och Japan. Men jag känner att jag är i riktigt bra form, säger Joshi Helgesson.

Konståknings-VM 2014

Det har varit en framgångsrik säsong för 20-åringen från Tibro som tagit SM-guld, blev bästa svenska på EM med en niondeplats före storasyster Viktoria och seger vid Nordiska mästerskapen. Men Helgesson vill ta ytterligare ett kliv framåt och utmana sig själv.

– Jag har ökat svårigheten sen EM. I kortprogrammet har jag lagt till en trippel-trippel-kombination. Det hoppet är jag inte hundra procent säker på än men jag vill utmana mig själv för att utvecklas till nästa år.

Fakta

Namn: Joshi Helgesson

Född: 1993

Bor: Tibro

Meriter: 7:a på JVM -08, 4:a på JVM -09, 9:a på JVM -09, 9:a på JVM -12, 15:e på VM -11, 10:a på EM -12, 8:a på EM -13, 9:a på EM -14. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konståknings-VM 2014

Mer i ämnet