Holmlunds seger gav totalcupen

Uppdaterad
Publicerad

Anna Holmlund jublade stort efter att ha vunnit finalen i Megeve. Segern i tävlingen gav även världscuptiteln i skicross. Och hon tog revansch på skräckbacken som så när höll på att avsluta hennes karriär.

– Det känns helt sjukt. Jag hade ju lite småångest inför att åka hit eftersom jag var med om en sådan hemsk krasch här för två år sedan, säger Holmlund till SVT Sport.

Kraschen i januari 2013, som gav svåra knäskador, gjorde att hela resten av den säsongen blev förstörd. Ett tag var även OS i Sotji hotat. 

Världscupen i skicross

Holmlund tog täten direkt i finalen och fick lucka till sina tre motståndare och de var inte i närheten av att kunna hota och svenskan vann klart före Katrin Ofner, Österrike.

Skulle hålla innern

– Jag hade bestämt mig för att hålla innern så att ingen skulle kunna smita förbi där, säger Holmlund om taktiken som satt perfekt i den svåråkta och ojämna banan.

Förra säsongen tog Holmlund OS-brons och det här är en prestation som hon värderar lika högt.

– Den här prestationen ligger och snuddar den nivån och är ett bevis på att jag och hela laget är på gång. Det är så jäkla skönt, säger Holmlund ännu andfådd efter körningen.

Sambon kan inte längre vinna världscupen

På herrsidan åkte Anna Holmlunds sambo Victor Öhling Norberg på ett bakslag i jakten på den totala världscuptiteln. Svensken åkte ut som trea i sitt heat i kvartsfinalen.

Samtidigt slutade världscupledande fransmannen Jean Fredric Chapuis trea och drygade ut till Norberg, som nu inte kan ta hem världscupen. .

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i skicross

Mer i ämnet