Foto: Bildbyrån

”Mobbning och rena diktaturfasoner”

Uppdaterad
Publicerad

Kaoset i HV71 fortsätter med oförminskad styrka – men när fansen kräver raka puckar har klubben i stället lagt locket på.

Källor berättar nu för SVT Sport om stenhårda bestraffningar, mobbning och ”rena diktaturfasoner”.

Det var i lördags som nyheten slog ner som en bomb. De bägge sportcheferna, Johan Hult och klubbikonen Johan Davidsson, ska ha ställt ett ultimatum till styrelsen: Antingen så lämnar tränaren Andreas Johansson sitt uppdrag, eller så slutar de.

Enligt uppgifter till SVT Sport rör det sig inte bara om de bägge sportcheferna – även flera ledande spelare ska nu ha ställt sig starkt kritiska till en fortsättning i Jönköpingsklubben med Andreas Johansson som tränare.

Turbulensen i HV71

Mattias Karlsson och Andreas Jämtin har redan lämnat – och fler spelare har nu deklarerat internt att de vill bort. Anledningen: Andreas Johanssons ledarstil.

”Idiotträningar”

Källan vittnar om orimliga krav och hur spelare bestraffas med ”idiotträningar” mellan matcherna. Många spelare har uttryckt att de inte ens klarat av att fullfölja matcherna dagen efter.

Det beskrivs också hur det i vissa fall handlat om ren mobbning av enskilda spelare. Är det en bild som du känner igen?

– Återigen, vi kan inte kommentera det här. Men jag kan säga såhär: Vi jobbar för fullt på att reda ut allt. Det är ingen bra situation för någon, säger Johan Davidsson till SVT Sport.

Flera fans kräver besked

Vid sidan av de bägge sportchefernas ultimatum har nu även tongivande spelare i laget hotat lämna föreningen.

För styrelsen är läget inte självklart, efter flera år av sportsliga fiaskon är den tidigare välbärgade klubben i ett mer ansträngt ekonomiskt läge än på länge.

Men trots att det kokar i klubben har man utåt sett inte varit lika frispråkig. Flera fans kräver nu besked från klubben, något de verkar få vänta på:

– Vi är inne i en process. När den blir klar eller vad den handlar om kan jag tyvärr inte kommentera, säger Johan Davidsson.

SVT försöker att nå Andreas Johansson, hittills utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turbulensen i HV71

Mer i ämnet